Onze producten

Hieronder onze producten die wij in ons assortiment hebben om u te ondersteunen in de brandbeveiliging. Van brandblussers tot ARBO materialen.

Er zijn verschillende soorten branden te onderscheiden, Deze zijn ondergebracht in 5 brandklassen. Op elk brandblusmiddel moet worden aangegeven met een pictogram voor welke soorten brand het geschikt is.

A = Meest geschikt is voor het blussen van vaste stoffen, zoals hout, papier, textiel enz.

B = Meest geschikt is voor het blussen van vloeistoffen en vloeibaar wordende stoffen, zoals olie, benzine, vetten enz.

C = Meest geschikt is voor het blussen van gassen, zoals butaan, propaan en aardgas
(Belangrijk bij het blussen van gassen is dat u de gastoevoer direct laat afsluiten, anders creëert u een  ophoping van gas (gaswolk), die naderhand bij een ontstekingsbron kan exploderen)

D = Meest geschikt is voor het blussen van brandbare metalen, zoals magnesium, aluminium, natrium, kalium, zirkonium, lithium enz.

F = Meest geschikt is voor het blussen van zeer hete oliën en vetten

Brandblussers (draagbare blustoestellen)

Blusmi brandblussers (draagbare blustoestellen)moeten er voor zorgen dat beginnende branden geblust kunnen worden voordat ze onbeheersbaar worden. Blusmi brandblussers zijn onmisbaar als het gaat om het beperken van risico’s voor mensen, gebouwen en waardevolle objecten. Mochten de adviseurs van Blusmi brandbeveiliging zien dat er grotere brandrisico’s zijn in het gebouw dan adviseren wij de inzet van brandbluswagens (karren).

Dus afhankelijk van de situatie en risico’s adviseren wij u graag de juiste brandblusser.

Brandbluswagens (Verrijdbare blustoestellen)

Elke dag weer zorgen Blusmi brandbluswagens (verrijdbare blustoestellen) ervoor dat beginnende branden geblust kunnen worden voordat ze onbeheersbaar worden. Brandbluswagens worden vooral ingezet bij grotere brandrisico’s als het gaat om het beperken van risico’s voor mensen, gebouwen, mensen en waardevolle objecten.

Aan de hand van de situatie adviseren wij u graag de juiste brandbluswagen.
Er zijn 5 soorten brandklassen, die op verschillende soorten branden te onderscheiden zijn. Op het draagbaar blustoestel staat aangegeven met een pictogram voor welke soorten brand het geschikt is.

Noodverlichting ESKA

Of het nu gaat om brandblusmiddelen, vluchtwegen of persoonlijke beschermingsmiddelen, om het alleen in het bedrijf te hebben is het niet voldoende. Ook mensen die minder goed bekend zijn in uw pand moeten ze razendsnel kunnen vinden, zelfs in een panieksituatie. Daarom levert Blusmi een groot assortiment borden met pictogrammen.

 
Zichtbaar uit elke hoek

Saval levert een zeer uitgebreid assortiment aan signalering, zodat in elke situatie het juiste pictogram duidelijk zichtbaar geplaatst kan worden. (plat, haaks, panoramisch, sticker etc.)

Haspelkasten en specials

Brandslanghaspelkasten worden niet alleen toegepast om de brandslanghaspel te beschermen. Daar waar hoge esthetische eisen aan het interieur worden gesteld zorgt een Blusmi brandslanghaspelkast ervoor dat de brandslanghaspel het beeld niet verstoort maar toch optimaal bereikbaar is in geval van brand.

Blusmi brandslanghaspelkasten worden gemaakt uit verzinkte staalplaat van 1,5 mm dikte die garant staat voor solide opbouw. Nadat de brandslanghaspelkasten gelast zijn, worden ze voorzien van een lichte hechtprimer en RAL9010 (wit) structuurlak. Blusmi inbouwkasten zijn voorzien van een vaste daglijst wat zowel de stevigheid als de strakke afwerking ten goede komt. De speciale binnenliggende scharnieren kunnen zowel links- als rechtsdraaiend gebruikt worden. In de kasthoeken zijn magneetsluitingen aangebracht die de deur perfect op zijn plaats houden.

Alle onderstaand uitgelichte Blusmi brandslanghaspelkasten worden voorzien van 2 uitsparingen t.b.v. een handbrandmelder (optie), voor zowel links- als rechtsdraaiende plaatsing van de deur.

Brandslanghaspels en consoles

Om snel grote hoeveelheden water bij een beginnende brand te brengen kunt u een brandslanghaspel niet vergeten. Eenvoudig grote afstanden t/m 30 meter overbruggen kan het verschil maken tussen minimale schade en faillissement.

In grote ruimten is vaak geen bouwkundige constructie voor montage van de vereiste brandslanghaspels aanwezig. In deze situaties bied de Blusmi brandslanghaspelconsoles en brandslanghaspelkastconsoles een goede en esthetische oplossing.

Schuimvormende middelen

Blusschuimsystemen worden gebruikt voor het bestrijden van vloeistofbranden of voor het afdekken van gemorste vloeistoffen. Ook kan blusschuim worden gebruikt voor het volledig vullen van ruimten om hiermee branden van vaste stoffen of vloeistoffen te kunnen blussen.

Omdat bij de verschillende brandrisico’s ook verschillende soorten blusschuim horen, heeft Blusmi voor u goed in kaart wat de optimale keuze is. Ook in grote hoeveelheden hoeft blusschuim niet slecht te zijn, zoals het Bioclass shuim met het milieukeurmerk bewijst.